De weg van een ander hoeft de jouwe niet te zijn
info@jeskevanroekel.nl
07/28/2023
2 min
0

Moet het echt zo? Of kan het ook anders?

07/28/2023
2 min
0

One-size fits not all als je het mij vraagt. Het is belangrijk om je eigen gevoel te volgen en jouw bedrijf op te zetten, vorm te geven en te leiden op jouw eigen manier. Er zijn tal van businessmodellen die hap-klaar neer te zetten zijn, maar de vraag is; werkt dat dan ook voor jou? Is dit de manier van ondernemen die bij jou past?


Zelf kwam ik tot de conclusie dat dit niet bij mij past. Ik werd juist onwijs geremd in mijn doen en laten en ik liet me constant meeslepen door alle maniertjes van ondernemen die, zoals ik me liet wijsmaken 'nodig' zijn om succesvol te zijn.

Ik heb me vaak laten ontmoedigen en zo liggen er hier tal van half uitgewerkte plannen op de plank stof te vangen. Ik durfde niet meer of dacht dat er geen ruimte meer was voor mij, dat ik niets te delen had. Eigenlijk zit opgeven of niet afmaken waar ik aan begonnen ben niet in me. Als ik ergens aan begin moet het af, maar op het gebied van ondernemen bleek ik toch net even anders in elkaar te zitten.


Onzekerheid bleek een groot struikelblok. Een aantal jaar geleden ben ik hiermee aan de slag gegaan, want ik wilde me niet laten leiden door angsten en onzekerheden. Ik wilde niet ondernemen volgens de regels van online ondernemersland. Ik wilde het doen op mijn eigen manier. 


Daar ontstond voor mij een switch in mijn manier van denken en mijn manier van ondernemen. Ik ben mijn onderneming gaan veranderen en gaan aanpassen naar mijn wensen en naar het plan wat ik al lang geleden had, maar waar ik door afleiding van ben afgeweken. Ik was compleet van mijn eigen pad geweken.


Inmiddels ben ik gestopt met mezelf blokkeren en me laten afleiden door de 'werkende manieren' van anderen en dat heeft me mijn gevoel van vrijheid teruggegeven. Ik onderneem nu enkel nog op mijn manier en weet je wat? Het werkt! 

Ik volg mijn eigen strategie en natuurlijk gebruik ik daar allerlei handige tools en tips bij die te vinden zijn online en in boeken. Het verschil is dat ik er nu alleen nog uit neem wat voor mij goed voelt en al het andere laat ik voor wat het is.


Nu ben ik zover dat ik anderen kan helpen een strategie uit te zetten die bij de persoon past. Of het nu gaat om een startende ondernemer die keihard aan het timmeren is aan het fundament van een nieuw bedrijf of dat het gaat om een ondernemer die al een lopend bedrijf heeft, maar net als ik niet meer in het middelpunt van zijn/haar onderneming staat of een ondernemer die klaar is om verder te groeien, maar een passende strategie nodig heeft om doelen te behalen. 


Een persoonlijke strategie waarmee je jouw dromen kunt leven en jouw doelen kunt halen. Alleen maar door het op jouw eigen manier te doen en je eigen pad te volgen. 


Reacties