Denk je echt dat je het zonder strategie af kunt?
info@jeskevanroekel.nl
08/02/2023
1 min
0

Waarom een strategie? Wat een gedoe!

08/02/2023
1 min
0

Denk je? Wat voor strategie heb jij in gedachte dan? Eentje van 136 pagina’s met een tijdlijn per minuut? Hope not!

Een strategie hoeft geen boekwerk te zijn en mag in mijn optiek ook echt geen statisch gebeuren zijn. Dit moet leven en meebewegen met jou en met jouw bedrijf en doelstellingen.

Wat heb je eraan als je op een dag een strategie hebt uitgestippeld en er gaande weg achter komt dat dit niet helemaal past bij jou of bij de koers die je wilt varen of de koers die het beste zou passen bij de situatie? Jaiks! Dan zou je weer opnieuw moeten beginnen en kun je die 136 pagina’s met statische informatie gaan aanpassen op de juiste koers.

Een strategie moet bij je passen, maar dat betekent niet dat het een hele ingewikkelde standaard hoeft te worden.

Een strategie houdt je op koers en helpt je bij het behalen van je doelstellingen binnen een bepaalde tijd. Ook wanneer je werkt met een strategie zullen er momenten zijn dat je een doelstelling niet haalt door omstandigheden of tegenslag. Ondernemen zou toch ook niet spannend zijn wanneer alles altijd alleen maar goed gaat en je nooit ergens over hoeft na te denken of een oplossing hoeft te bedenken voor een beer op de weg die je tegenkomt?

Met een strategie die bij jou past creëer je jouw eigen plan, je eigen manier waarmee jij jouw bedrijf verder gaat opbouwen, herinrichten of laten groeien.

Dit kan dus gewoon op 1 A4-tje als je zou willen en hoeft geen boekwerk te zijn. Het gaat erom dat het jouw weg is die je gaat brengen naar jouw doelen, zodat jij je dromen gaat leven. Een persoonlijke strategie die volledig past bij waar jij naartoe wilt en wat jij wilt bereiken.

Reacties